5 glavnih razloga za učenje njemačkog jezika


1. Poslovne prilike i mogućnosti

Znanje bilo kojeg stranog jezika je vrijedno osobno bogatstvo, a ukoliko se neki jezik unutar europskih, ali i svjetskih okvira, može istaknuti uz engleski jezik, onda je to njemački. Njemačka je jedan od glavnih trgovačkih partnera za sve svjetske i europske zemlje pa tako i za Hrvatsku. Hrvatska njeguje dugogodišnju suradnju s tvrtkama s njemačkog govornog područja pa se tako kroz znanje njemačkog jezika otvaraju razne poslovne mogućnosti, bilo da se radi o pokretanju novog poslovanja ili o unaprjeđenju postojećeg. Upravo su zbog toga tvrtke na našem području u stalnoj potrazi za zaposlenicima koji znaju njemački jezik, dok su jednako tako i njemačke tvrtke otvorene za radnike iz inozemstva sa znanjem njemačkog. Znanje njemačkog na taj način pruža niz mogućnosti studentima, radnicima, znanstvenicima i raznim stručnjacima za obrazovanje, studiranje i rad unutar Europske unije. 

2. Prednost u turizmu

Opće je poznato kako su posjetitelji iz Njemačke, Austrije i Švicarske najveća turistička skupina na području Hrvatske. Znanje njemačkog jezika je stoga preduvjet za bržu, bolju i ugodniju komunikaciju prilikom koje pokazujemo da poštujemo svoje goste, što dovodi do toga da time dobivamo stalne goste koji će nas rado preporučiti drugima. S navedenim održavamo visoku razinu kvalitete naše turističke ponude.

3. Školovanje i znanstveni napredak

Ukoliko pogledamo broj dodijeljenih akademskih stipendija stranim državljanima, vidljivo je kako je Njemačka prema tom broju na 3. mjestu na svijetu. Uz to se svakome tko zna njemački otkriva široki svijet rezultata istraživanja u svim područjima znanosti s obzirom da je broj znanstvenih publikacija na njemačkom jeziku na čak 2. mjestu na svijetu. Zbog navedenih razloga većina znanstvenika diljem svijeta preporuča učenje njemačkog jezika svim stručnjacima i studentima, dok se potonjima otvaraju i prednosti u programima studentske mobilnosti.

4. Putovanje i upoznavanje kulture

Sa znanjem njemačkog možete komunicirati s više od 100 milijuna Europljana, jer njemački ne samo da se govori u Njemačkoj i Austriji, već i u velikom dijelu Švicarske, Lihtenštajnu, Luksemburgu, djelovima sjeverne Italije, istočnoj Belgiji i istočnoj Francuskoj. Sama Njemačka je pak jedna od najposjećenijih država na svijetu, a razlog tome je njen ogromni kulturni značaj po Europu i svijet.

5. Osjećaj osobnog uspjeha

Iako ponekad slovi kao težak jezik, njemački ustvari nije ništa teže naučiti nego li engleski, francuski ili španjolski. Suvremene komunikacijske metode podučavanja, prisutne i u našoj školi, su omogućile da se visoka razina znanja i komunikacijskih vještina može postići u kratkom roku. Zadovoljstvo koje pruža znanje njemačkog jezika, kao i bilo kojeg drugog stranog jezika, u raznim životnim situacijama se ne može mjeriti.

www.dante-ri.hr
Get updates in your Inbox
Subscribe


njemackijezik.net by F.E. is licensed under Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International