Besplatno preuzmite kurs njemačkog jezika - nivoi A1, A2, B1 (Deutsche Welle & Goethe-Institut)


Kurs "Deutsch - warum nicht?" donosi priču studenta novinarstva Andreasa koji radi kao portir u jednom hotelu. Svaka serija sadrži 26 lekcija s dijalozima, vježbama i audio-materijalom. Kurs pokriva razine A1 do B1 Zajedničkog europskog referentnog okvira za jezike. Namijenjen je početnicima i naprednim korisnicima. "Deutsch - warum nicht?" ostvaren je u suradnji Deutsche Wellea i Goethe-Instituta.

NAPOMENA

Sav materijal je preuzet sa stranice Deutsche Welle ©, gdje je svaka lekcija dostupna za preuzimanje. Mi smo preuzeli sve lekcije, spojili ih i uredili u foldere, da bi učenicima preslušavanje audio i pregled PDF materijala bilo jednostavnije.

Jedan od komentara na ovaj kurs:

Ovaj kurs kida... Završio sam B1/1 stepen njemačkog i nagled'o sam se svega na internetu za učenje tutoriala itd, al' ovo je nešto najbolje do sad što sam vidio. Puno pozdrava i podrške iz Banja Luke :).

Ukoliko krenete sa ovim kursom, nemojte preskakati lekcije, jer cijeli kurs prati jedna povezana priča koja kreće od osnova njemačkog jezika, pa sve do onog nivoa koji omogućava razumnu komunikaciju njemačkog jezika. Ako budete nestrpljivi i preskakali s jednog videa na drugi, ništa vam neće biti jasno.

Kod ovih ponuda riječ je o radio-dramama i knjigama iz 1991. godine. Stoga molimo za razumijevanje da neke informacije vezane uz vremenske odrednice poput, na primjer, valuta nisu mogle biti aktualizirane.

Preuzmite kurs na ovom linku.

(U slučaju da fajl ne možete preuzeti na linku iznad, evo još jedan.)
Get updates in your Inbox
Subscribe


njemackijezik.net by F.E. is licensed under Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International