Sara Džodžo: ''Kako sam naučila njemački jezik u Njemačkoj''


Društvene mreže su idealna platforma da predstavite svoj talenat, zanimanje ili podijelite svoja interesovanja sa istomišljenicima. 

Vođena ovom idejom, mlada Trebinjka Sara Džodžo Stevović koja trenutno živi u Njemačkoj, sa suprugom Aleksandrom i četveromjesečnim sinom Atanasijem pokrenula je svoj YouTube kanal. Dovoljan je samo jedan pregled Sarinog profila, pa da shvatite da je riječ o svestranoj, pozitivnoj i kreativnoj mladoj dami punoj entuzijazma koja ima šta da kaže, pa ne čudi činjenica da upravo u njoj mnoge djevojčice vide svog uzora. Teme koje ova uspješna Hercegovka obrađuje u svojim video klipovima su raznovrsne, od porodičnih aktivnosti do mode – što ne treba da čudi budući da je Sarina prva ljubav upravo – manekenstvo.

Cijeli članak odnosno Sarin intervju možete pročitati na ovom linku, a dole ispod njen vrlo koristan video kako je naučila njemački jezik u Njemačkoj. Definitivno, strani jezik se najbolje uči u društvu gdje se on govori, jer je čovjek izložen pritisku i primoran da uči kako bi život među strancima normalnije funkcionisao.

(Ispod Sarinog videa stoji)

Za vise detalja pisite mi na mail: dzodzosara@gmail.com

Get updates in your Inbox
Subscribe


njemackijezik.net by F.E. is licensed under Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International