Lernelingu knjiga: najbolje sredstvo za učenje njemačkog jezika za početnike sa izgovorom


Lernelingu i ekstremno brzo učenje njemačkog jezika

Knjiga je stigla za dva dana i imao sam tačno 20 dana da savladam makar osnove njemačkog jezika prije nego otputujem. Svakodnevno sam učio, nekada po sat vremena, a nekada manje. Već poslije par dana sam primijetio blagi napredak. Želja za učenjem je svakodnevno rasla.

Nakon sedam dana, nisam više imao blokadu i mogao sam se upustiti u razgovor sa bilo kojim strancem. Bio sam pun samopouzdanja i stalno sam želio da pričam na njemačkom. Već nakon dvije sedmice, osjećao sam se potpuno spremnim za moj put u Njemačku.

Koliko je Lernelingu metoda učinkovita, govori i ova izjava vlasnika jedne agencije za učenje stranih jezika, koju sam našao na internetu:

Dvadeset godina sam s velikim uspjehom vodio agenciju za učenje stranih jezika, konkretno njemačkog. Međutim, otkako se pojavila Lernelingu knjiga, broj polaznika je naglo počeo da opada. Ljudi više ne žele pohađati kurseve. Pokušali smo ih ponovo privući smanjivši cijenu. Čak smo nudili besplatne izlete kako bi polaznici mogli testirati svoje znanje sa izvornim govornicima. Međutim, ništa od toga nije urodilo plodom. Lernelingu knjiga je konkurencija s kojom ne možemo da se borimo.

Kada je došao trenutak da otputujem u Njemačku, moje znanje jezika je bilo na zavidnom nivou. Kada sam stigao tamo, drugi inženjeri su bili zapanjeni, ne samo poznavanjem jezika, nego i mojim znanjem iz struke.

Vrlo brzo sam ušao u mašinu. Napredovao sam polako, ali sigurno. Par mjeseci nakon mog dolaska, vlasnik me pozvao na privatni razgovor. Rekao mi je da primjećuje moj napredak i ponudio mi je povišicu.

To je bio dokaz da se trud i rad mogu isplatiti, samo je potrebno pronaći nekog ko će to da cijeni. Srećom, naišao sam na prave ljude i na pravu firmu.

Da bih uopšte došao dovde, morao sam da znam njemački jer su Nijemci izuzetno ponosni na svoj jezik. Zato velike zasluge za moj uspjeh pripadaju Lernelingu knjizi i ovoj čudesnoj metodi za automatsko učenje njemačkog jezika.

Prednosti učenja njemačkog jezika pomoću Lernelingu metode

Mnogo je prednosti koje donosi Lernelingu. Ne samo da će vam pomoći da savladate njemački jezik za 14 dana nego će vam pomoći i da ostvarite svoj lični razvoj.

Lernelingu knjiga vam omogućava da:


  • Učite u pokretu,
  • Ovladate jezikom bez poteškoća,
  • Uvijek imate motivaciju za učenje.
  • Pomoću ove metode možete učiti kad god i gdje god se nalazite. Možete učiti u autobusu, avionu, vozu, dok odmarate kod kuće ili bilo gdje drugo.


Takođe, Lernelingu uklanja nemotivisanost za učenje. Ovo je posebno važno jer nedostatak volje zna da slomi svakoga, prije ili kasnije. Pružiće vam prijeko potrebnu motivaciju i omogućiće vam da svaki dan vidite napredak u učenju, što će povećati želju za daljim usavršavanjem.

Pored toga, Lernelingu stimuliše mozak i omogućava vam da pamtite i do 5 puta brže. Lekcije u knjizi su strateški osmišljene da olakšaju učenje njemačkog. One podstiču rad obje moždane hemisfere. Zahvaljući tome, brže i bolje ćete se sjećati svake naučene riječi koje ćete na kraju moći tečno koristiti u govoru i pismu.

Još jedna prednost ove metode jeste što je izuzetno jednostavna. Iz ličnog iskustva sam vidio da ne zahtijeva mehaničko pamćenje riječi niti prethodno predznanje. Prosto pročitajte lekcije 2 puta. Bar sam ja tako radio – jednom ujutro i jednom naveče. To mi je bilo dovoljno da usvojim dato gradivo.

Nastavite sa čitanjem dalje na lernelingu.ba
Get updates in your Inbox
Subscribe


njemackijezik.net by F.E. is licensed under Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International